سمیه فضل _ مربی درجه ۲ بدنسازی رییس کمیته مچ اندازی البرز

سمیه فضل _ مربی درجه ۲ بدنسازی
رییس کمیته مچ اندازی البرز

زندگی خیلی از ما ممکن است تحت تاثیر به اصطلاح ” ماشینی شدن ” دستخوش تغیراتی شده باشد. در عصر حاضر کاهش تحرک بدن و همچنین استفاده از غذاهای ناسالم و فست فودها سلامت انسانها را تهدید می‌کند. در این بین خانمها به دلیل مشغله های خاص می‌‌بایست توجه بیشتری به سلامتشان داشته باشند چرا که یک زن با جسم سالم میتواند مدیریت سلامت و تغذیه یک جامعه را نهادینه کند. در این بحث مهمترین موارد را درخصوص ورزش بانوان بازگو خواهیم کرد:

فواید بدنسازی برای خانم ها
متأسفانه اغلب خانم های ورزشکار، بیشتر وقتشان را در باشگاه با تمرین های هوازی سپری می کنند و زمان کمی به بدنسازی که بدن را به چالشی واقعی می کشد، اختصاص می دهند. .در اینجا شما را با فواید بدنسازی برای خانم ها آشنا می کنیم.

۱-کاهش چربی بدن
تمرينات بدنسازي و كار با وزنه
علاوه بر افزایش توده عضلانی ،سوخت و ساز (متابولیسم) بدن را در هنگام استراحت افزایش میدهد و در طول شبانه روز، کالری بیشتری خواهید سوزاند. بطور کلی، با افزایش هر یک پوند (حدود ۴۵۰ گرم) عضله، روزانه ۳۵ تا ۵۰ کالری بیشتر سوزانده می شود. نتیجه، واقعا چشمگیر خواهد بود.

۲- افزایش قدرت بدون افزایش حجم
زنان برخلاف مردان از وزنه زدن حجیم نمی شوند. زیرا میزان هورمونهای عضله ساز بدنشان، ۱۰ تا ۳۰ برابر کمتر از مردان است. با این حال، بدنشان شکیل و تراشیده خواهد شد.

۳- کاهش خطر پوکی استخوان
به طور علمي ثابت شده که شش ماه وزنه زدن می تواند تراکم مواد معدنی ستون مهره ها را تا ۱۳ درصد افزایش دهد و در نتیجه موجب بهبود شکل استخوانها شود. این گونه ورزش در کنار مقدار کافی کلسیم روزانه، بهترین دفاع خانمها در برابر پوکی استخوان است.

۴- بهبود عملکرد ورزشی
تمرین با وزنه، عملکرد ورزشی نه تنها ورزشکاران معمولی بلکه ورزشکاران حرفه ای را هم بهبود می بخشد. به همين دليل همه ي رشته ها در سطح حرفه اي حتما بدنسازي و كار با وزنه را در برنامه ي تمريني خود دارند.

۵- قدرت بدنی بیشتر
طبق تحقیقات، حتی وزنه زدن ملایم هم می تواند قدرت بدنی خانمها را ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

۶- کاهش خطر آسیب، کمردرد و آرتریت
وزنه زدن، نه تنها عضلات را تقویت می کند بلکه سبب تقویت بافت پیوندی و استحکام مفاصل هم می شود. تقویت مفاصل به پیشگیری از آسیب دیدگی کمک می کند. بدنسازي مناسب شرايط فردي ميتواند درد حاصل از اسيبها را كم كند

۷-کاهش خطر بیماری قلبي
وزنه زدن می تواند بدلایلی گوناگون از جمله کاهش ال دی ال (کلسترول بد)، افزایش اچ دی ال (کلسترول خوب) و کاهش فشار خون، باعث بهبود سلامتی دستگاه قلبی-عروقی شود.در صورت تکمیل برنامه وزنه زدن با تمرین های هوازی، منافع یاد شده به حداکثر ممکن می رسند.

۸- کاهش خطر دیابت
وزنه زدن می تواند فرایند استفاده از قند را در بدن بهبود دهد و بدین ترتیب، باعث کاهش و كنترل خطر دیابت شود.

۹-عدم محدودیت سنی
با وزنه زدن، حتی خانم های ۷۰ و ۸۰ ساله هم بر قدرت بدنیشان افزوده ميشود.افزایش قدرت بدنی، در هر سنی ممکن است.

۱۰-بهبود رفتار و رفع افسردگی
تاثیر تمرین با وزنه در کاهش عوارض افسردگی، بسیار موثر است . اغلب زنانی که وزنه می زنند، اعتماد بنفس بيشتري دارند. این ویژگی ها که نتیجه وزنه زدن هستند، برای مبارزه با افسردگی اهمیت دارند.

تنویر البرز

Leave A Reply

Your email address will not be published.

معادله رو حل کنید *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.